بحث مهم دیگری که در کارآفرینی وجود دارد، این است که تیم مناسبی داشته باشیم . الان شاید کمتر بتوانیم مثل گذشته کسب و کاری را راه اندازی کنیم که همه کار هایش را خودمان انجام دهیم . شاید در ابتدای کار که مقیاس کوچک است بتوانیم تمامی قسمت ها را خودمان جلو ببریم اما برای توسعه کار حتما به افراد مختلفی نیاز خواهیم داشت . در بخش مهارت گفتیم که باید مهارت کامل برای انجام کار را داشته باشیم ولی در آنجا هم اشاره شد که برای ابتدای کار این مساله نیاز است و هنگاهی که کار ما نیاز به توسعه داشت و واقعا این نیاز احساس شد، آن موقع میتوانیم از افراد مختلفی به عنوان هم تیمی دعوت به همکاری کنیم .
اصولا داشتن یک تیم برای این که کسب و کار موفقی داشته باشیم بسیار ضروری است . البته به تنهایی هم میتوان کار ها را جلو برد اما به هر حال حضور چند ایده باعث خواهد شد که خلاقیت در کار وجود داشته باشد و تقسیم وظایف باعث میشود که تمرکز هر فرد بر روی کار خودش نتیجه های خیلی خوبی داشته باشد.
و اما سوال مهم این است که چگونه یک تیم کارآفرینانه تشکیل دهیم ؟
اشتباه در تشکیل تیم میتواند ضربه های بزرگی به کسب و کار بزند و حتی کسب و کار را تا مرز نابودی کامل بکشاند. اعضای تیم باید همگی بتوانند به مقدار معین شده وقت بگذارند و هر کدام بتوانند بخشی از کار را هدایت کنند .اگر تمامی اعضای تیم مثلا در بازاریابی و یا تولید تخصص داشته باشند بخش های دیگر عملکرد مناسبی نخواهند داشت . پس مهم ترین بخش تشکیل تیم این است که افرادی که تخصص مرتبط با کسب و کار ما دارند و یا می توانند بخشی از کار را هدایت کنند و نقش کلیدی داشته باشند در تیم باشند و نکته بعدی در تشکیل تیم این است که سهم هر کسی در ابتدای کار کاملا مشخص باشد. چون در ابتدای کار میزان وظایف بر اساس همین سهم ها تقسیم میشوند . و همین تقسیم سهم میتواند افراد را متعهد تر به کار کند و حاشیه های آینده را خیلی کم تر کند . و در ضمن در تیم باید از افرادی استفاده کرد که بتواند که وظایفی که از آن ها انتظار داریم را برآورده کند نه این اینکه در جایی دیگر مشغول باشند و به عنوان یک سرگرمی به کار نگاه کنند . هر چه قدر که در مورد مسائل اصلی کار جدیت به خرج دهیم و پیگیر مسائل باشیم و همانقدر هم در فضای کار به اندازه نیاز صمیمیت به وجود بیاوریم ، در آن صورت است که موفق خواهیم شد و کسب و کار مستحکمی را راه اندازی خواهیم کرد. اشتباهی که خیلی از تیم ها میکنند این است که فضا را خیلی رفاقتی میکنند و گاهی همین رفاقت هاست که بعدا که کار موفق شد و به جایی رسید باعث کدورت ها و حسادت های زیادی میشود . صمیمیت محیط کار با جدی بودن در امور مهم بسیار تفاوت دارد که عموما در این مورد اکثرا مرزها و حد و حدود رعایت نمیشوند و کسب و کار ها اکثرا در همین زمینه دچار چالش های بسیار اساسی می شوند که باید از همان ابتدا به فکر بود .